Oktatási szakasszisztens képzés – technikumi képzés

0001 TAGOZATKÓD

(érettségi + technikus szintű szakképesítés)
Ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni, szervezői feladatokat ellátni és munkáddal másokat segíteni, akkor ez a neked való szakma.
A képzés ideje alatt ösztöndíjban részesülsz, mely tanulmányi átlagtól függően: 8.000-59.000 forint/hónap.

Hol tudsz majd dolgozni?

Bölcsődében, óvodában, általános iskolában, középiskolában, szakképző intézményben, gyermekotthonban, lakásotthonban, pedagógiai szakszolgálat és egyéb gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményben.

Mit csinál egy oktatási szakasszisztens?

  • Közreműködik a gyermek/tanuló tevékenységeinek, a csoportfoglalkozások, tanórai és tanórán kívüli, továbbá intézményen kívüli programok, foglalkozások előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában.
  • Ellátja az egyes nevelési, oktatást segítő, fejlesztési, adminisztrációs feladatokat.
  • Felügyeli, kíséri a tanulókat vagy csoportokat, gondozási feladatokat végez. Közreműködik a gyermekek/tanulók szabadidős tevékenységének, az intézményi rendezvények előkészítésében, szervezésében, segít a lebonyolításban.

Neked ajánljuk, ha szereted a gyermekeket, jó együttműködési és kommunikációs készséggel rendelkezel, van benned empátia és tolerancia. Nem árt, ha kötélből vannak az idegeid, erős és határozott személyiséggel rendelkezel.

Kik jelentkezhetnek?

Ha most végzel az általános iskolában, megfelelsz a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, valamint a pályaalkalmassági vizsgálaton, mely egy szóbeli motivációs beszélgetés.

Jelentkezési határidő: 2023. február 22.