Művésztanáraink

Székhely: 7629 Pécs, Dobó I. u. 93.

Telefon: +36 72 539 660

E-mail: info@gandhigimi.hu

Székhely: 7629 Pécs, Dobó I. u. 93.
Telefon: +36 72 539 660
E-mail: info@gandhigimi.hu

Bagány Attila - dob, ütőhangszerek

Az ütőhangszerek és dobok tudója, bármilyen tárgyból ütőhangszert csinál. Jazzdobos, de nem áll tőle távol a pop és rockzene, de a klasszikus ütőhangszerek világában is megállja a helyét. A Pécsi Művészeti Gimnázium elvégzése után jazzdob előadóművészi diplomát szerzett a Kodolányi János Főiskolán.

Baksa Péter – nagybőgő, basszusgitár

„Számomra a legfontosabb, hogy a zene tanulása során előbukkanó nehézségeket tanítványaim ne leküzdhetetlen akadálynak lássák, hanem egy játékkal teli kihívásnak.”
Bár első diplomám szerint klasszikus nagybőgős vagyok, de ennek ellenére széleskörű rálátásom van a zene sok oldalára. Játszom dzsesszt, világzenét, de még gyerekeknek is muzsikálok. Zenetanárként fontosnak tartom, hogy minden diákom a maga tempójában és az érdeklődési körének megfelelően kapja meg az újabb és újabb ismeretanyagot, ezzel tartva fenn bennük az érdeklődést a zene iránt.
Zenészként büszkén mondhatom, hogy régiónban a legfoglalkoztatottabbak közé tartozom. Számos formációban zenéltem, zenélek. A teljesség igénye nélkül: Trio Afium, Bencze Alma Quartet, PoeJass Project, Tamás Éva Játéktára, Golestan, a Pécsi Nemzeti Színház és a Kaposvári Csiky Gergely Színház zenés darabjai. A világ számos pontjára eljutottam már, így zenélhettem hajón Alaszkában, nemzetközi fesztiválokon Bécsben és Granadában, egy hotelban Dubajban, vagy akár az utcán az olasz Riviérán, vagy éppen Berlinben.
Zenei tanulmányaimat 6 évesen kezdtem a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, ahol klasszikus gitáron játszottam. Tínédzserkori lázadásként ezt félbehagyva szüleim nyomdokán képzőművészetet tanultam, de 18 évesen visszavonzott magához a zene. Tanultam a PTE Művészeti Karán, mint klasszikus nagybőgős, a Kodolányi János Főiskola Jazz-tanszakán, mint basszusgitáros. Magánórákon fejlesztettem jazz-nagybőgő tudásomat. Mestereim között tudhatom Sára Erikát, Nagy Pétert, Glázer Pétert, Oláh Zoltánt, Berkes Balázst, Mits Gergőt és Kolta Gergőt. Jövőbeli terveim között van elvégezni a jazz-nagybőgő mester szakot a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.
Másfél évtizedes tanári múltam során rengeteg növendékkel foglalkoztam. Közülük többen is már profi zenészek, de ennek ellenére a célom nem az, hogy mindenkiből hivatásos előadót neveljek. Úgy gondolom, hogy a zene hobbiként űzve is hozzájárulhat egy minőségibb élethez, közösségi léthez, vagy akár egy magasabb szintű társadalmi jelenléthez, az életben való boldoguláshoz.

Horváth Krisztián - művészeti igazgató, karnagy, szolfézs-zeneelmélet

Zenei tanulmányait 8 évesen kezdte a nagykanizsai Farkas Ferenc Zeneiskolában zongora és számítógépes zene szakokon. Zenetanárai Gerócs Erzsébet, Baráth Zoltán és Murka László voltak. 2006-ban diplomázott a PTE Művészeti Karán, okleveles ének-zene-tanár, karvezetőként. 13 éves kora óta foglalkozik jazz és popzenével. 2000-ben a nagykanizsai zeneiskola Junior Dixieland zenekarával fődíjat nyert a keszthelyi Helikoni ünnepségeken. Érettségi után a nagykanizsai Magvető közösség keresztény zenekarában játszott, több lemezfelvételen működött közre szerzőként, hangszerelőként. 2003-ban Balásy Szabolccsal megalakította a No More Blues együttest. A zenekar 2006-os feloszlásáig Pécs egyik legismertebb jazz zenekaraként volt jegyezve. Az egyetem elvégzése után a kozármislenyi Diabelli zeneiskolában, a Kontrasztok AMI-ban, majd a pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában tanított. 2008-2017 között a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium ének-zene tanára, és karnagya. 2001 óta a pécsi Bartók Béla Férfikar énekese, 2008-tól Dr. Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy mellett a kórus másodkarnagya. 2009-ben Balásy Szabolccsal zeneszerzőként és hangszerelőként debütál a Moravetz Levente által írt és rendezett Zrínyi 1566 c. nagyszabású rockmusicalben. Azóta számos nagy sikerű színházi darab zeneszerzője és hangszerelője, hangmérnöke. A Gandhi Gimnázium Művészeti Iskolájának vezetője 2017. szeptembere óta.

Horvai Zsuzsanna - gitár

Nemes Gábor - gitár

Olasz Balázs - zongora

jelige: „Music. Connecting people.”
1993-ban születtem Hódmezővásárhelyen, zenei tanulmányaimat ugyanitt kezdtem 8 évesen. A békéscsabai Bartók Béla Szakközépiskolában orgona szakon Kuzma Levente növendéke voltam, majd egyetemi tanulmányaimat Dr. habil. Csanádi Lászlónál folytattam a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem végzős hallgatója vagyok Dr. Kovács Szilárd orgonaosztályában. Számos nemzetközileg és országosan is elismert művészek mesterkurzusain vehettem részt, többek között Arvid Gast, Günther Rost, Szathmáry Zsigmond és Bednarik Anasztázia mesterkurzusain. Magyarországon és külföldön is több koncerten játszhattam, valamint zeneszerzői tevékenységem elismeréséül már a MüPa és a BMC közönsége is hallhatta saját kompozícióimat. A Szegeden kétévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Orgonistatalálkozón ezidáig három alkalommal indultam és mindháromszor dobogós helyezést értem el. A Pécsi Tudományegyetem versmegzenésítési versenyén I. díjat, a Debreceni Egyetem Gulyás György emlékére rendezett zeneszerzői pályázaton III. díjat nyertem.

Szászi Kristóf - gitár

Klasszikus gitáron és basszusgitáron játszom. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolában érettségiztem, jelenleg a PTE MK Zeneművészeti Intézet tanulok klasszikus gitár szakon. Aktívan részt vettem több neves gitárművész mesterkurzusán, mint: Csáki András, Artur Caldeira, Roth Ede. Másodállásban a Rumproof zenekarban basszusgitározom. Számomra a legnagyobb öröm a tanításban, hogy a zenélés örömét tovább adhassam a gyerekeknek.

Cseriné Alpár Henriette – hegedű (óraadó)

Jordán Katalin - rajz, festészet

Copyright 2019.